La Nostra Història

La història de la Serralleria Gaya, fundada l’any 1975 per Francisco Gaya, és una d’aquelles històries on l’artesà s’ha fet a sí mateix i on la modernitat no ha esborrat aquell "savoir faire" i calidesa que transmeten els oficis tradicionals d’antany.

Francisco Gaya, nascut en una família de pagesos, sabia que si no volia treballar les terres del seu pare, havia de triar un altre ofici i així, amb tan sols 15 anys va començar d’aprenent en un petit obrador de Cambrils. Sota les ordres del mestre “Pepet” es va iniciar en les arts d’un dels oficis més antics de la història i allà va trobar la que seria la seva feina i passió al llarg de tota la vida.

L’any 1975 Francisco Gaya va comprar per 250.000 pessetes el que havia estat el taller del seu mestre i precisament allà va néixer la primera Serralleria Gaya. A l’inici, la serralleria treballava bàsicament per a la indústria nàutica i pesquera, elaborant tot tipus de peces de metall per a les barques. A poc a poc, el negoci va anar creixent i ampliant els seus horitzons a l’elaboració d’estructures més vinculades a la construcció.

Uns anys més tard, al 1982, Francisco Gaya es va casar i amb els diners que els seus pares li van donar com a dot va adquirir la nau on actualment es troba situada la Serralleria Gaya. De la mà del seu amic i mestre forjador, en Quimet Nolla, l’empresa va anar creixent i progressant fins a abastar tota mena de treballs amb ferro, acer inoxidable així com diverses tècniques de forja, soldadura i carpinteria metàl·lica.

Actualment, a Serralleria Gaya oferim tota mena de treballs elaborats amb ferro, acer inoxidable, acer cortén i coure, materials amb els quals elaborem des de grans estructures dissenyades a mida i gust del client, fins als productes de tota la vida com: portes, baranes, escales, tanques per a façanes, entre d’altres. Tot això amb el disseny i característiques que s’ajusten al gust de cada client.

Per a en Francisco Gaya, “Llevar-se cada dia per fer la feina que t’agrada no té preu” diu, i és que el que més li agrada de ser ferrer és la creativitat que li permet treballar amb el ferro, on la imaginació no té límits.

Are per are, el seu fill està agafant progressivament les regnes de l’empresa per seguir amb l’ofici del seu pare i mestre. És per això que podem que dir que la Serralleria Gaya sempre s’ha mantingut una empresa familiar que s’ha sabut adaptar als canvis i evolució dels temps i del sector, sense perdre mai la seva essència originària: la passió per una feina ben feta, de qualitat i de proximitat.

Galeria D´Imatges

Contacte

Estem situats al camí de Sant Joan s/n de Vinyols i els Arcs, darrere la benzinera Shell (N-340), just al costat del Supermercat Dia i tocant a Cambrils.

Adreça: Camí de Sant Joan,1 43391 VINYOLS I ELS ARCS
Telèfon: +34 977 36 18 71
FAX: +34 977 36 18 71
Altres: +34 625 409 542
E-mail: info@serralleriagaya.com